Onderhoud airconditioningsysteem

Een goed werkende airconditioning is van groot belang. Maar bent u zich ervan bewust dat elke airconditioning regelmatig onderhoud nodig heeft om optimaal te kunnen presteren? Bovendien bepaalt dit de kwaliteit van de lucht die u inademt.

Is er onvoldoende koud middel in het systeem aanwezig, is er een lekkage opgetreden of vervuiling ontstaan? Hoewel bij vrijwel alle wagens jaarlijks een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd, blijkt de koeling bij sommige garages te weinig belicht. Voor een optimale werking van het systeem is het dus belangrijk een jaarlijkse controle te laten uitvoeren en eventueel preventief onderhoud te doen.

Elk airconditioningsysteem bevat een koelgas dat moet zorgen voor de nodige koeling. Jaarlijks lekt echter een kleine hoeveelheid van dat koelgas zodat na een tijd de ingeblazen lucht trager gekoeld wordt en uw airco dus minder efficiënt werkt.

Het reinigen van de watervangbak

Vóór de voorruit van uw wagen bevindt zich een opvangbak waarlangs het regenwater kan weglopen. In deze kunnen zich evenwel stofdeeltjes, bladeren enz. ophopen waardoor de aflopen verstopt geraken en het water niet weg kan. We raden u aan om af en toe zelf de bladeren op uw vooruit weg te nemen om uw aircosysteem in topconditie te houden.

Het ontsmetten van de verdamper

De vochtige omgeving rond de verdamper geeft aanleiding tot vorming van micro-organismen. Hierdoor kunnen onaangename geuren waargenomen worden. Door het reinigen van de verdamper wordt dit vermeden.

Het reinigen van de condensor

De condensor staat vóór de radiator in het motorcompartiment en heeft bijna een direct contact met de rijlucht. Ophoping van bladeren en ander vuil kunnen leiden tot een verminderd koelvermogen. Een visuele controle (steenslag) met reinigen van de condensor is eveneens een must.

Het testen van de condens afloop

Deze controle heeft tot doel na te gaan of de afloop van de verdamper, het geproduceerde water (condens door airco) vlot kan laten evacueren teneinde aandamping van de ruiten te vermijden.

Tip! Het regelmatig laten controleren van uw airco door ons is aangeraden. Airco-onderhoud wordt niet standaard meegenomen bij een onderhoudsbeurt.

Degelijke bedrijfswageninrichtingen op maat voor alle types en merken van bedrijfswagens.

Naar Pro

Verkoop en service van milieuvriendelijke wagens: CNG-voertuigen met erkend keuringsstation, elektrische en plug-in hybrides.

Naar Eco

Wij houden van reizen en avontuur! Ontdek onze kampeerwagens en al onze reisaccessoires.

Naar Travel

Onze gespecialiseerde afdeling staat in voor de verkoop, onderhoud en restauratie van alle oldtimers.

Naar Classics

Tavernier Zedelgem
Torhoutsesteenweg 191
8210 Zedelgem

info@tavernierzedelgem.be

T +32 (0)50 20 93 81
F +32 (0)50 20 08 71

Takeldienst 24/24
+32 (0)496 52 25 25

Algemene tevredenheid 4.84 / 5
Score verkregen via Medallia

Maandag
8u-12u
13u15-18u
Dinsdag
8u-12u
13u15-18u
Woensdag
8u-12u
13u15-18u
Donderdag
8u-12u
13u15-18u
Vrijdag
8u-12u
13u15-18u
Zaterdag
9u-12u
14u-17u
Werkplaats
8u30-12u
Zondag
Gesloten
Gesloten
Inloggen  | Links | by Say Hey | fotografie WIT