Verloop van een schadegeval

Schade is geen plezier... Eerst de klap met alle gevolgen van dien. De wagen moet worden hersteld, zo snel mogelijk. En dan die twijfel die knaagt van “komt dat wel allemaal goed”? Als u daar nog eens zekerheid over kon krijgen was dit al een grote zorg minder.

Garage Tavernier is een erkend carrosserie hersteller voor alle verzekeringsmaatschappijen en leasingmaatschappijen. Zo bieden wij een uitgebreide service in bestekken / expertises en de mogelijkheid een vervangwagen ter beschikking te stellen bij carrosserie herstelling. U kan bij ons terecht met alle merken van wagens.

Expertise

Bij de start van een schadegeval worden uw gegevens in ons computersysteem opgeslagen tenzij u reeds klant bent. Onze schademanager bepaalt dan de omvang van de schade en stemt zijn bevindingen af met de verzekeringsmaatschappij. Digitale foto's worden naar de verzekeringsmaatschappij verzonden. De schade wordt vastgelegd in een schaderapport. In dit rapport worden alle gegevens opgenomen met betrekking tot het voertuig, beschadigde onderdelen en de te verrichten werkzaamheden. Zodra wij toestemming hebben van alle betrokken partijen beginnen wij met het herstel van de wagen. Afhankelijk van uw wensen en de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgen wij tijdens de herstellingsperiode voor een passend vervangend vervoer indien nodig.

Demontage en uitdeuken

Het herstel van de wagenschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het vervangen van onderdelen verzorgen wij eveneens het eventueel plaatwerken of uitdeuken van plaatdelen. Er wordt gewerkt met uiterst geavanceerde las- en puntlasapparatuur. Ook kunststofdelen zoals bumpers kunnen wij herstellen, waardoor deze niet altijd moeten vervangen worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten moeten worden.

Richten

Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging kunnen wij onderdelen vervangen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden. Wij beschikken hiervoor over moderne meet- en richtapparatuur.

Voorbewerking

Op de moderne voorbewerkafdeling worden alle nieuwe en herstelde delen geschuurd en glad gemaakt en voorzien van een roestwerende grondlaag. De laatste voorbereidingen voor het spuiten worden op deze speciale afdeling uitgevoerd. De werkplekken zijn voorzien van gefilterde afzuiging om stof zo effectief mogelijk af te voeren.

Spuitcabine

Garage Tavernier beschikt over een geheel stofvrije spuitcabine waar uw wagen wordt gespoten. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt. De originele kleur wordt door onze computer aangemaakt. In onze spuitcabine kunnen zowel uw wagen als de losse carrosseriedelen tegelijk gespoten worden. Het drogen van de lak gebeurt eveneens in de spuitcabine op de meest ideale temperatuur. Er wordt bij het spuiten gebruik gemaakt van milieuvriendelijke high-solid en watergedragen lakken.

Montage

Nadat de wagen de spuiterij heeft verlaten, worden de resterende onderdelen gemonteerd, krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling en vindt de laatste technische controle plaats. Zo wordt de wielophanging met computergestuurde apparatuur uitgelijnd.

Na de volledige herstelling wordt uw wagen gewassen zodat deze er weer als nieuw uitziet!

Garantie: belangrijk!

De originele fabrieksgarantie loopt verder als de wagen in een erkend carrosseriebedrijf hersteld werd. Ook bij het vervangen van uw voorruit is het belangrijk dat dit gebeurt met de grootste zorg, zonder enige beschadigingen aan de lak. Bij ons wordt dit allemaal bijzonder in acht genomen zodat die garantie blijft.

Contacteer ons.

Een schadegeval? Wij helpen u graag met raad en daad! U kan bij ons terecht met alle merken.

Degelijke bedrijfswageninrichtingen op maat voor alle types en merken van bedrijfswagens.

Naar Pro

Verkoop en service van milieuvriendelijke wagens: CNG-voertuigen met erkend keuringsstation, elektrische en plug-in hybrides.

Naar Eco

Wij houden van reizen en avontuur! Ontdek onze kampeerwagens en al onze reisaccessoires.

Naar Travel

Onze gespecialiseerde afdeling staat in voor de verkoop, onderhoud en restauratie van alle oldtimers.

Naar Classics

Tavernier Zedelgem
Torhoutsesteenweg 191
8210 Zedelgem

info@tavernierzedelgem.be

T +32 (0)50 20 93 81
F +32 (0)50 20 08 71

Takeldienst 24/24
+32 (0)496 52 25 25

Algemene tevredenheid 4.84 / 5
Score verkregen via Medallia

Maandag
8u-12u
13u15-18u
Dinsdag
8u-12u
13u15-18u
Woensdag
8u-12u
13u15-18u
Donderdag
8u-12u
13u15-18u
Vrijdag
8u-12u
13u15-18u
Zaterdag
9u-12u
14u-17u
Werkplaats
8u30-12u
Zondag
Gesloten
Gesloten
Inloggen  | Links | by Say Hey | fotografie WIT